Fot og Hælbalsam - Gjør huden myk og god!

Fot & hælbalsam er nå ny og enda bedre. Dette er en fantastisk krem som vi har fått gode tilbakemeldinger på fra Fotterapeuter. 
Foten og særlig hælen er sterkt utsatt for både fysiske belastninger gjennom mye bevegelse.
Huden har tendens til å hardne og sprekke. Grunnen til dette er ofte reduksjon av naturlige fetningsprosesser, noe som gjør at man trenger å tilføre huden fete salver.
 
Fot & hælbalsam er en spesialsalve mot sprukken, tykk sår hud på føttene. Nå er den "stapp-full" av sunne oljer samt Beta 1,3 - 1,6 Glucan som gjør underverker for føttene dine.

Fotbalsamen har en frisk duft og inneholder 100ml

 

Fot & hælbalsam har vært på markedet i flere tiår og i løpet av denne tiden har produksjonsmetodene av krem også endret seg. Den nye kremen er "stapp-full" med helsebringende oljer som kokosolje, Shea-smør, Jojoba-olje og mandel-olje. Det er fortsatt citrus i kremen, men pga. de eteriske oljene vil den ha en ny og friskere lukt. Videre er det ytterligere ingredienser som har positiv virkning, se under for beskrivelse av de ulike:

 

 • Enebærolje: Juniperus communis
  Rensende- stimulerer hudcellene til å fungere bedre og hele forskjellige hudproblemer. Bra for moden hud og eksemhud. Enebærolje er stimulerende, vanndrivende og utrensende.

 • Furunålolje: Pinus Sylvestris
  Oppfriskende, antiseptisk, øker sirkulasjonen og er smertestillende. Gir fred i sinnet ved stress og utbrenthet. Virker styrkende, rensende og avslappende på nervesystemet.

 • Geranium-/Pelargoniumolje: Pelargonium Graveolens (Egyptisk blomst)
  Renser og styrker. Normaliserer talgkjertelproduksjonen og virker oppløftende på humøret.

 • Honning: Mel
  Inneholder vitaminer, mineraler og glukose. Virker styrkende, fuktbevarende, mykgjørende og rensende.

 • Jojobaolje: Simmondsia chinensis
  Oljen er meget stabil mot oksidering og har vanskelig for å harskne selv ved lang tids oppbevaring. De fleste mennesker tåler den meget bra. Absorberes lett av hudens øverste lag og gir en fløyelslignende følelse. Mykner, beskytter og bidrar til hudens fuktighet.

 • Kokosolje: coconut oil virgin
  Bra for tørr hud. Den tilfører huden fett og gjør den myk.

 • Mandelolje: Prunus amygdalus
  Oljen har vært i bruk fra antikkens dager og er en klassisk hudpleieolje. Den er mild, irriterer ikke, fordeler seg fint på huden og absorberes lett. Den gjør huden myk og smidig og er bra for alle hudtyper.

 • Sheasmør: Butyrospermum Parkii
  Sheasmør utvinnes fra fruktene på treet butyrospermum parkii som vokser vilt i Vest-Afrika. Smøret blir utvunnet uten bruk av kjemikalier. I Afrika har sheasmør blitt brukt i tusenvis av år som beskyttelse for huden. Sheasmøret inneholder kanelsyreester som gir smøret oppmykende og legende egenskaper. Den inneholder også 5-10% fytosteroler som er kjent for å stimulerer cellenes oppbygging. Sheasmøret er meget hudvennlig. Den leger huden, er infeksjons- og inflammasjonshemmenede, bevarer huden mot uttørking, gjør den elastisk, tilfører og bevarer fukt. Sheasmør trekker lett inn i huden. De fleste tåler sheasmør meget godt.

 • Bivoks: Cera Flava
  Bivoks harskner ikke. Den mykgjør og beskytter huden fra å tørke uten å tette porene som hindrer hudens pusteegenskap. Bivoks benyttes også som emulgator/konsistensgiver mellom vannet og oljen/fettet i Fot & hælbalsamen.

 • Beta1,3 – 1,6 Glucan:
  Beta 1,3 – 1,6 Glucan i Fot & hælbalsamen er hentet fra bakegjær og er vannløselig.
  Beta 1,3 – 1,6 Glucan har vist seg i forskning å fremme sårheling/hudens regenerasjon, styrke immunforsvaret i huden, øke kollagenproduksjonen og ha en anti-irriterende/ anti-inflammatorisk egenskap. Dette bidrar til å gi en optimal og langtidsvirkene effekt på elastisiteten i huden, fremme hudforyngelse, forbedre hudens beskyttelse mot ytre påkjenninger og økt kvalitet og hurtighet i helingsprosessen på en naturlig måte. Dessuten er betaglukan en beroligende, fuktighetsgivende agent som regenererer tørr og sprukken hud. Det er også dokumentert at betaglukaner motvirker atopisk eksem, vanlig eksem samt enkelte soppsykdommer. Dette gjør at betaglukan egner seg godt til folk med sensitiv og svært tørr hud.